Klantervaring Grapefish V.O.F., onderdeel van Flexeteers en Nettl:

 

Mijn ervaringen met het bedrijf Grapefish, handelend op in ieder geval het domein www.grape.fish vind ik bedroevend slecht. De redenen waarom ikzelf tot deze conclusie ben gekomen zal ik hieronder proberen te verwoorden.

Dit bedrijf heeft een drietal bestuurders, namelijk: Paul Lodewick, Esther Lodewick en Herbie Brender à Brandis. In de gehele communicatie met dit bedrijf voerde Paul Lodewick het woord namens het voltallige bestuur: zichzelf, zijn echtgenote en zakelijk compagnon.

 

Zaken die Grapefish jegens mij wenste te verrichten zijn ten minste onderstaande zaken:

  • Het zichzelf toe eigenen van meerdere domeinnamen in mijn beheer en bezit. Enig twijfel over het eigendomsrecht van deze domeinen is er nimmer geweest, ook heeft Grapefish dit na meerdere verzoeken nimmer aangeleverd. Domeinnamen zijn door een escalatie onderzoek bij het SIDN ook netjes aan mij terug overgedragen door het SIDN daar er geen enkele twijfel was of ik de eigenaar zou zijn. In dit gehele proces heeft Grapefish nimmer getracht aan te tonen dat ik niet de eigenaar zou zijn van de domeinnamen, ook hebben zij naar mijn weten niet meegewerkt aan dit onderzoek of meegewerkt aan het overdragen van deze domeinnamen.
  • Eén of meerdere domeinen heeft Grapefish, uiteraard ook zonder toestemming, overgedragen aan derden. Zowel het gehele systeem hierachter als een back-up van de database achter deze website. Heeft Grapefish mailadressen aangemaakt en/of aan laten maken door derden voor deze domeinen en het account en/of inhoud van mijn zakelijke mail is overgedragen aan derden. Dit gaat in ieder geval om de accounts beginnend met frank@, info@ en contact@ waar ik te allen tijde eigenaar van ben geweest en alle mailcontacten via deze mailaccounts met Grapefish heb gevoerd. Tevens was ik de enige die hiervoor ook de wachtwoorden van Grapefish had ontvangen. Ook is hiernaast het mailadres wilbur@ zonder enige toestemming aangemaakt en in gebruik genomen.
  • Nu de domeinnamen terug zijn bij mij, de rechtmatige eigenaar, heeft Grapefish nimmer willen meewerken mij een logbestand aan te leveren wat er op deze domeinnamen heeft plaatsgevonden terwijl ik hier uiteraard wel recht op heb. Ook hier ondervind ik uiteraard schade aan zoals meerdere keren aan Grapefish uitgelegd. Zo zijn er ten tijde van de niet kloppende overdracht mail berichten aan frank@ beantwoord door ene Wilbur die in deze bericht(en) aangaf dat Frank niets met dit domein te maken heeft.
  • Grapefish heeft de inhoud van deze websites en de inhoud van meer dan een 150-tal onderliggende webpagina’s/sub domeinen overgedragen zonder toestemming van mijzelf als eigenaar van deze of van de ontwerpers hiervan. Op moment van overdracht was Grapefish door alle partijen aangeschreven dit nimmer te doen en was toestemming hiervoor overduidelijk geweigerd door alle betrokken partijen.
  • Tijdens een kort geding zitting betreffende deze domeinen en/of de onderliggende mailservers leverde Grapefish als enige bewijsvoering een in mijn ogen valselijk opgesteld documenten/contract aan waarmee zij trachtte aan te tonen dat ik geen eigenaar zou zijn van hetgeen ik beweer. Echter is dit contract op geen wijze kloppend. Nog sterker: de afspraken die hier door Paul Lodewick en een derde ondertekend waren zijn de precieze afspraken die Lodewick en ikzelf hebben afgesproken. Uiteraard aan mijn kant aantoonbaar door de correspondentie tussen Grapefish en mijzelf.
  • In een poging mijn “mond te snoeren” heeft Grapefish getracht aangifte te doen van het feit dat ik mijzelf zonder toestemming van eigenaar toegang zou hebben verleent en/of een poging heb gedaan een door mijzelf en Grapefish ontwikkeld calculatiesysteem voor schilderwerk te hebben willen stelen en/of zonder hun toestemming gebruik. Bewijs hiervoor hebben zij nimmer aangeleverd. Toen ik hierover gebeld werd heb ik instant aangeboden een technisch rechercheur onderzoek te laten doen op mijn server om mijn gelijk te bewijzen, hier is nimmer een verzoek geweest en de politie heeft deze aangifte nimmer opgenomen en/of doorgepakt. Nog sterker: het mede door mij ontwikkeld calculatiesysteem heeft Grapefish overgedragen aan derden waar ikzelf, als medeontwikkelaar en eigenaar, uiteraard nimmer toestemming voor heb gegeven en nimmer netjes een vergoeding voor heb ontvangen.
  • De bestuurders van Grapefish, in ieder geval Paul Lodewick, schroomt niet om leugens over mij te verspreiden. De precieze reden hiervan is voor mij gissen maar mijn persoonlijke idee hierover is dat Paul wel weet dat hij fout zit maar hier geen uitweg in ziet en liever mij de last hiervan laat ondervinden dan dat hij naar een oplossing zoekt voor de keuzes die hijzelf gemaakt heeft.

 

 

Naast bovengenoemde punten zijn er nog zoveel andere punten niet benoemd vanaf mijn kant. Grapefish tracht wel een verhaal over mij of mijn bedrijfsvoering te hebben echter wil ik hierbij aantekenen dat ik NIMMER enig vraag op mijn handelen en/of een kloppende aantijging heb ontvangen.

Waarom ik dit alles online plaats als klantenreview? Omdat ik na een jaar lang pogingen heb gedaan hieruit te komen, duizenden en duizenden euro’s onnodige kosten heb moeten maken en oneindig veel openingen tot gesprek en tot een oplossing te komen met Grapefish, op geen enkele wijze het idee heb dat dit ooit opgelost zal worden.

Waar ik niet verantwoordelijk voor wil zijn is dat er ooit een andere ondernemer in deze situatie terecht zal komen. Denk bijvoorbeeld aan een verloskundige praktijk, botenverhuur waar boekingen over de site gaan met betaalgegevens, websites van gemeentes of andere ondernemers. Het zou verschrikkelijk zijn wanneer dit soort bedrijven net zulke nare ervaring zou krijgen als ik, of hun klanten uiteraard, en ik tegen mijzelf zou moeten zeggen hun niet gewaarschuwd te hebben.

Staat er iets niet kloppends of net niet juist omschreven in dit schrijven als klantenervaring? Voelt u zich vrij mij een bericht te sturen en ik pas dit desgewenst (uiteraard mits kloppend) aan.

Fouten kun je maken, ook ik, maar wanneer dit gebeurd ben je natuurlijk wel zelf verantwoordelijk voor deze fouten en voor het vinden van een gepaste oplossing.

 

Frank Mader – www.hetmadereffect.nlfrank@hetmadereffect.nl – Tel/WhatsApp: 0610864864